Courgette-geitenkaaskoekjes recept


Courgette-geitenkaaskoekjes recept

Courgette-geitenkaaskoekjes

Ingrediënten (voor 16 stuks)

• 500 gram courgettes
• 1 theelepel zout
• 3 eieren
• 1 potje à 200 gram zachte geitenkaas – naturel (De Molkerei)
• 1 kleine prei, fijngesneden
• 35 gram bloem
• 35 gram maismeel
• snuf versgemalen peper
• de olie van het potje geitenkaas, voor het bakken

Bereiding

  1. Was de courgettes en rasp ze grof.
  1. Schep het zout erdoor en laat 15 minuten staan.
  1. Giet het vocht af en dep de courgetterasp droog met een schone theedoek.
  1. Courgetterasp met het eigeel van de 3 eieren, de geitenkaas (verkruimeld), prei, bloem, maismeel en peper mengen.
  1. Klop de eiwitten stijf en schep het rustig door het courgettemengsel.
  1. Verhit een scheutje van de olie in een koekenpan.
  1. Schep steeds 1 grote lepel van het courgettemengsel in de koekenpan en druk het ietwat plat.
  1. Bak 3 koekjes tegelijk aan beide kanten goudgeel en krokant.
  1. Smaakt lekker met wat crème fraîche!

 


Comments are closed.