Nieuws


Recept van Joram van der Staaij – Tjaarda Oranjewoud


Recept van Joram van der Staaij – Tjaarda Oranjewoud

Geitenkaas van De Molkerei met panna cotta van rode kool en gel van pruim en kruidnagel Ingrediënten Voor de geitenkaaspuntjes: • ½ schijf geitenkaas Naturel van De Molkerei, in puntjes Voor de geitenkaas crème: • ½ schijf geitenkaas • een scheutje room • honing naar smaak Voor de rode kool: • 1 rode kool • […]

Recept van Yvette van Boven / Jamie Magazine


Recept van Yvette van Boven / Jamie Magazine

Pompoencrème met geitenkaasroom en salie Ingrediënten voor 6 personen of 20 partyglaasjes: Voor de pompoencrème: • 1 flespompoen • 1 blikje tomatenpuree (à 70 gr.) • scheutje witte wijn • 750 ml. groentebouillon • paar takjes salie Voor de geitenkaasroom: • 1 bakje verse roomkaas (à 200 gr.) • 150 ml. zachte geitenkaas (Naturel – […]

Kerstrecept van Ida Visservice


Kerstrecept van Ida Visservice

In aluminiumfolie gestoofde gebakken Rode Poon met puree van doperwten en een frisse koolsalade Ingrediënten voor 2 personen: • 2-4 (ongeveer 400-500 gram totaal) gevilde rode ponen (geen filets) • 2-4 wortelen, afhankelijk van de grootte • 1-2 uien, afhankelijk van de grootte • 150 gram gesneden witte kool • zon gedroogde tomaatjes • 2 […]

Recept van smulweb.nl – Quiche met prei en geitenkaas


Recept van smulweb.nl – Quiche met prei en geitenkaas

Quiche met prei en geitenkaas Ingrediënten voor 8 personen: • 230 gr. bladerdeeg • 25 gr. boter • 2 flinke preien • 100 gr. zachte geitenkaas (Naturel, De Molkerei) • 2 eieren + 1 dooier • 2 dl. crème fraîche • bosje verse bieslook (12 gr.) • 25 gr. geraspte gruyère kaas • quichevorm Ø 30 cm. […]

Memmedei-Picknick


Memmedei-Picknick

Zondag 10 mei is het Moederdag. En wat is er nu leuker dan moeders die dag te verwennen met een picknick. Je stapt ’s ochtends in Leeuwarden op de fiets. Via een mooi tochtje pluk je in de berm, het bos en het weiland lekkere dingen bij elkaar. Aangekomen bij Martenastate in Cornjum staat een […]

Wederom BRC A / issue 6 certificaat behaald


Wederom BRC A / issue 6 certificaat behaald

De Molkerei heeft op 15 januari ook dit jaar het BRC A / issue 6 certificaat behaald. Sinds februari 2009 voldoet De Molkerei aan alle eisen. Wij zijn dan ook weer erg trots op deze prestatie. De ‘BRC Global Standards’ is een toonaangevende internationale standaard op procesniveau en op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit. […]

Broodje Bewust Leeuwarden


Broodje Bewust Leeuwarden

Graag willen wij ons aan je voorstellen; wij zijn Tjitske en Fabian, de gezichten achter Broodje Bewust. Al een hele tijd leeft bij ons de droom om een biologische broodjeszaak te openen in het centrum van Leeuwarden. Zelf zijn wij veel bezig met voedsel en gezondheid en wij zijn van mening dat de échte essentie van […]

Hartige taartjes grote hit


Hartige taartjes grote hit

Hartige taartjes met oa geitenkaas @deMolkerei en gedroogde tomaatjes zijn grote hit @NIVONOORD. pic.twitter.com/lZZzBgRezu — Mascha Perquin (@MaschaPerquin) Via Twitter meldde Foodtruck Mama Mascha (@MaschaPerquin) Mobiele kookstudio in vrachtwagen, gezond & eenvoudig koken, dat de hartige taartjes met o.a. geitenkaas van de Molkerei een grote hit zijn. We hebben haar om het recept van deze […]

Friese streekproducten


Friese streekproducten

NIEUWEBILDTDIJK – GEITENMELK EN GEITENKAAS IS ‘IN’. DE CONSUMENT VRAAGT ER STEEDS VAKER NAAR. HET AANTAL GEITEN DAT IN ONS LAND WORDT GEHOUDEN STIJGT JAARLIJKS. IN FRYSLÂN BETREFT HET ONGEVEER 10.000 STUKS, HETGEEN TEN OPZICHTE VAN HET JAAR 2000 EEN STIJGING VAN 25% INHOUDT. JE HEBT ZACHTE EN HALFHARDE GEITENKAAS. OP DE MOLKEREI AAN DE […]