GEITENZUIVEL
VAN ’T WAD





Start introductie

ALL NATURAL PREMIUM GOATCHEESE

Dagelijks wordt bij De Molkerei verse geitenmelk verwerkt tot de bekende eindproducten van Naturels, een naam die is ontstaan uit de verwijzing naar de natuurlijke bereidingswijze. De kaas wordt bereid en verpakt zonder kleur- of smaakstoffen en zonder conserveringsmiddelen.

MEDITERRANE SPECIALITEITEN

Het succes van De Molkerei is te danken aan de premium kwaliteit van onze Friese geitenkaasdelicatessen. Het leveren van kwaliteit staat centraal in ons dagelijks doen en handelen. Dat geldt voor onze ambachtelijke kaasmakerij en bij het maken van onze Mediterrane Specialiteiten.

KAASMAKERIJ

In de kaasmakerij wordt rauwe melk opgeslagen in de koeltank, waarna het direct verwerkt wordt. Om volledig op smaak te komen krijgt de zachte geitenkaas drie dagen de tijd om te rijpen en op smaak te komen. Afhankelijk van de smaak worden er groene kruiden of andere smaakmakers als knoflook, ui of tapenade toegevoegd.
Daarna wordt deze specialiteit zorgvuldig verpakt onder 100 % zuivere zonnebloemolie in glazen potten, transparante kuipjes of emmers.

De Molkerei op Facebook

Alvast een heerlijk receptje voor een herfstig weekendje kokkerellen. Wie doet mee? 🙂 Lekker ite!

Verse vijg met Friese Geitenkaas en Pancetta
Benodigdheden:
120 gram geitenkaas van De Molkerei
3 Vijgen
6 pancetta
6 teelepel Honing
eetlepel Olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 C°.
Snijd het steeltje van de vijgen en snijd de vijgen daarna kruiselings diep door. Pas op, snijd de vijg niet helemaal door.
Vul de vijgen met geitenkaas en wikkel een plakje pancetta strak om de vijg.
Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg de vijgen er op. Zet ze 8 tot 10 minuten in de oven. Wanneer de pancetta gebakken is, mogen ze de oven uit.
Voeg als laatste nog een drupje honing toe op de vijg en hij is klaar om op te smullen.
... See MoreSee Less

Alvast een heerlijk receptje voor een herfstig weekendje kokkerellen. Wie doet mee? 🙂 Lekker ite! 

Verse vijg met Friese Geitenkaas en Pancetta
Benodigdheden:
120 gram geitenkaas van De Molkerei
3 Vijgen
6 pancetta
6 teelepel Honing
eetlepel Olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 C°.
Snijd het steeltje van de vijgen en snijd de vijgen daarna kruiselings diep door. Pas op, snijd de vijg niet helemaal door.
Vul de vijgen met geitenkaas en wikkel een plakje pancetta strak om de vijg.
Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg de vijgen er op. Zet ze 8 tot 10 minuten in de oven. Wanneer de pancetta gebakken is, mogen ze de oven uit.
Voeg als laatste nog een drupje honing toe op de vijg en hij is klaar om op te smullen.

Er zijn op dit moment volop peren verkrijgbaar, daarom hebben wij een heerlijk recept voor jullie. De combinatie peer en geitenkaas is om te smullen, wij zijn erg benieuwd of het jullie ook zo lekker heeft gesmaakt?!

| FLAMMKUCHEN MET PEER EN GEITENKAAS |

BODEM
300 gram bloem
4 gram instant gist
180 ml lauwwarm water
2 el olijfolie
snuf zout

BELEG
100 gram geitenkaas
200 gram crème fraîche
120 gram spekblokjes
1 peer
Handje walnoten
Handje rucola

BEREIDING
Doe de bloem, zout en gist in een kom. Voeg water en olie toe en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.Rol het deeg uit op de bakplaat kan schuiven. Probeer het deeg zo dun mogelijk uit te rollen.
Smeer de crème fraîche uit over het deeg. Beleg de flammkuchen met plakjes peer, spekblokjes, geitenkaas en walnoten.
Doe flammkuchen 15-18 minuten in de oven op 230 graden. Doe als laatst een handje rucola over de flammkuchen.

Tip als je voor gemak gaat dit weekend: Je kunt ook gewoon een verse flammkuchendeeg kopen van Tante Fanny Nederland
... See MoreSee Less

Er zijn op dit moment volop peren verkrijgbaar, daarom hebben wij een heerlijk recept voor jullie. De combinatie peer en geitenkaas is om te smullen, wij zijn erg benieuwd of het jullie ook zo lekker heeft gesmaakt?!

| FLAMMKUCHEN MET PEER EN GEITENKAAS | 

BODEM
300 gram bloem
4 gram instant gist
180 ml lauwwarm water
2 el olijfolie
snuf zout

BELEG
100 gram geitenkaas
200 gram crème fraîche
120 gram spekblokjes
1 peer
Handje walnoten
Handje rucola 

BEREIDING
Doe de bloem, zout en gist in een kom. Voeg water en olie toe en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.Rol het deeg uit op de bakplaat kan schuiven. Probeer het deeg zo dun mogelijk uit te rollen.
Smeer de crème fraîche uit over het deeg. Beleg de flammkuchen met plakjes peer, spekblokjes, geitenkaas en walnoten. 
Doe flammkuchen 15-18 minuten in de oven op 230 graden. Doe als laatst een handje rucola over de flammkuchen.

Tip als je voor gemak gaat dit weekend: Je kunt ook gewoon een verse flammkuchendeeg kopen van Tante Fanny Nederland

 

Comment on Facebook

Ilse, deze moet je maken!! 😀

4 weeks ago

De Molkerei - Geitenzuivel van 't Wad

Geitenkaas van de Molkerei met glühweindip en noten

1 stuks Geitenkaas van de Molkerei
60 gram notenmix
1 potje Smaakgeheimen Glühweindip

Bereiding
Geitenkaas van de Molkerei op een aluminium schuitje leggen of plank en in partjes snijden.
Glühweindip op de geitenkaas scheppen en garneren met de notenmix en smullen maar!
... See MoreSee Less

Geitenkaas van de Molkerei met glühweindip en noten 

1 stuks Geitenkaas van de Molkerei
60 gram notenmix 
1 potje Smaakgeheimen Glühweindip 

Bereiding
Geitenkaas van de Molkerei op een aluminium schuitje leggen of plank en in partjes snijden.
Glühweindip op de geitenkaas scheppen en garneren met de notenmix en smullen maar!

 

Comment on Facebook

Laat ik nou nog zo'n potje hebben staan.. Dit lijkt mij erg lekker zeg 😁

Ziet er heerlijk uit! 😊

Klinkt goed! 😋

1 month ago

De Molkerei - Geitenzuivel van 't Wad

Vandaag aanwezig met de (wei)bok en de geit op de Landwinkel beurs! Tot straks! ... See MoreSee Less

Vandaag aanwezig met de (wei)bok en de geit op de Landwinkel beurs! Tot straks!

1 month ago

De Molkerei - Geitenzuivel van 't Wad

Vanuit het hoge noorden zijn wij helemaal afgedaald naar de zuidelijkste stad van Nederland. Wij staan de komende 3 dagen op de BBB Horecabeurs in Maastricht, komen jullie ook? ... See MoreSee Less

Vanuit het hoge noorden zijn wij helemaal afgedaald naar de zuidelijkste stad van Nederland. Wij staan de komende 3 dagen op de BBB Horecabeurs in Maastricht, komen jullie ook?

“Onze liefde voor de geit, passie voor smaak en streek zijn iedere dag de drijfveer
om de beste, ambachtelijke Friese geitenkaas te maken en steeds meer mensen te interesseren voor specialiteiten gemaakt van geitenmelk.”

Els en Hedy Hartog

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close