Yoghurt, wei en dadelsiroop

YoGeit was een van de noviteiten op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. YoGeit, een product van De Molkerei in het Friese Sint Annaparochie, is een drinkyoghurt op basis van geitenyoghurt, geitenwei en dadelsiroop.

De Molkerei maakt ook zachte geitenkaas. “Bij het kaas maken komt veel wei vrij’, verteld eigenaresse Els Hartog. “De wei was voorheen een restproduct. Hartstikke zonde, natuurlijk, ook nog eens omdat de wei veel vitaminen en voedingsstoffen bevat. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een mogelijkheid om een product te ontwikkelen waarbij de geitenwei benut wordt om ‘Food Waste’ te voorkomen. Het resultaat is een lekker fris yoghurtdrankje, waar we graag nog een unieke smaak aan toe wilden voegen.

Daarvoor hebben we gekozen voor pure dadelsiroop uit de Dalia Sukkary Dadel, afkomstig uit de Arabische woestijn, en niet vergelijkbaar met de dadels die wij in Nederland over het algemeen kennen. We hebben hiermee een bijzonder product ontwikkeld waarbij twee werelden samen komen: East meets West! ”

Bron: Lekkernijver, 2017

De Molkerei op Facebook

1 week ago

De Molkerei - Geitenzuivel van 't Wad

Biologische producten.
Leuk artikel onlangs in de Leeuwarder Courant.
Even de Noordelijke spelers in biologische voeding op een rijtje. Of toch niet? Het ging over Odin, Udea, Natudis, Bio-Noord....
Inderdaad, wij werden niet genoemd.
Niet erg, het ging vooral over de ondergang van Zaaister en de gevolgen daarvan.
En wij zijn al bijna 40 jaar actief in de groothandel in biologische en streekproducten, en langzamerhand niet meer weg te denken in deze sector.
Juist omdat we er echt zijn voor de kleinere afnemers. We kennen geen minimale afnameplicht of voorrijkosten.

Ja als u een grote biowinkel wilt exploiteren, verwijzen we u graag naar Udea. Maar als u een goed aanvullend biologisch assortiment wilt, zijn wij de het aangewezen bedrijf.
"Groot geworden door klein te blijven"

Weet je wat nu zo leuk is? Ik zei het al vaker: het is niet meer de keuze of..., maar van wie je biologische producten wilt.
En dat is echt vooruitgang in duurzaamheid.

🍳 Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd!
... See MoreSee Less

H M M
S T A M P P O T!
met zoete aardappel, spinazie, geitenkaas en walnoten!

Bereiden
Verwarm de oven op 180 graden
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijk stukken. Kook ze in 20 minuten gaar. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan met een teentje knoflook en de gemalen komijnzaad. Bak hierin de zoete aardappel aan, tot ze beetgaar zijn en licht aangebakken.
Wikkel de pancetta om twee schijfjes geitenkaas. Bak de pancetta met geitenkaas in een koekenpan totdat het goudbruin gebakken is.
Stamp de aardappelen fijn, voeg hier de blokjes zoete aardappel aan toe en roer dit door elkaar. Voeg vervolgens de spinazie toe. Verkruimel de overige geitenkaas door de stamppot.
Garneer de stamppot met fijn gehakte walnoten en de geitenkaas in pancetta.

Benodigdheden
750 g zoete aardappelen
250 g kruimige aardappelen
300 g geitenkaas naturel *(schijven)
50 g ongezouten walnoten
1 el olijfolie
400 g gewassen spinazie
4 plakjes pancetta
1 tl gemalen komijnzaad

Lekker ite!
... See MoreSee Less

H M M   
S T A M P P O T!
met zoete aardappel, spinazie, geitenkaas en walnoten! 

Bereiden
Verwarm de oven op 180 graden
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijk stukken. Kook ze in 20 minuten gaar. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan met een teentje knoflook en de gemalen komijnzaad. Bak hierin de zoete aardappel aan, tot ze beetgaar zijn en licht aangebakken. 
Wikkel de pancetta om twee schijfjes geitenkaas. Bak de pancetta met geitenkaas in een koekenpan totdat het goudbruin gebakken is.
Stamp de aardappelen fijn, voeg hier de blokjes zoete aardappel aan toe en roer dit door elkaar. Voeg vervolgens de spinazie toe. Verkruimel de overige geitenkaas door de stamppot.
Garneer de stamppot met fijn gehakte walnoten en de geitenkaas in pancetta. 

Benodigdheden
750 g zoete aardappelen
250 g kruimige aardappelen
300 g geitenkaas naturel *(schijven) 
50 g ongezouten walnoten
1 el olijfolie
400 g gewassen spinazie
4 plakjes pancetta
1 tl gemalen komijnzaad

Lekker ite!

3 weeks ago

De Molkerei - Geitenzuivel van 't Wad

Holy goat! 😀 Nu in het Het Brouwdok : een nieuwe batch Weibok in de maak. Vanaf mei in heel Nederland verkrijgbaar bij o.a. Mitra #klaverkebier #frisianbier #geitenzuivelvanhetwad #craftbeer #speciaalbier
Succes, mannen! We kunnen niet wachten!

Klaverke Bier
Nu in Het Brouwdok: een nieuwe batch Weibok in de maak. Vanaf mei ook verkrijgbaar in alle Nederlandse Mitra’s. 🍻👍
... See MoreSee Less

3 weeks ago

De Molkerei - Geitenzuivel van 't Wad

Yes! Goed nieuws, ... See MoreSee Less

Yes! Goed nieuws,

 

Comment on Facebook

Gefeliciteerd met dit mooi e resultaat, top!!

Gefeliciteerd !!!

Top!!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close