Yoghurt, wei en dadelsiroop

YoGeit was een van de noviteiten op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. YoGeit, een product van De Molkerei in het Friese Sint Annaparochie, is een drinkyoghurt op basis van geitenyoghurt, geitenwei en dadelsiroop.

De Molkerei maakt ook zachte geitenkaas. “Bij het kaas maken komt veel wei vrij’, verteld eigenaresse Els Hartog. “De wei was voorheen een restproduct. Hartstikke zonde, natuurlijk, ook nog eens omdat de wei veel vitaminen en voedingsstoffen bevat. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een mogelijkheid om een product te ontwikkelen waarbij de geitenwei benut wordt om ‘Food Waste’ te voorkomen. Het resultaat is een lekker fris yoghurtdrankje, waar we graag nog een unieke smaak aan toe wilden voegen.

Daarvoor hebben we gekozen voor pure dadelsiroop uit de Dalia Sukkary Dadel, afkomstig uit de Arabische woestijn, en niet vergelijkbaar met de dadels die wij in Nederland over het algemeen kennen. We hebben hiermee een bijzonder product ontwikkeld waarbij twee werelden samen komen: East meets West! ”

Bron: Lekkernijver, 2017

De Molkerei op Facebook

Dat ziet er lekker uit! 🙂Kippen van de kippenkraam op het Dorpsplein in Rockanje met:
- sla van Boerderijwinkel 't Groenteschuurtje
- Paprika en komkommer van Boerderijwinkel Zevenbergen
- radijs van Hokke groenten en fruit
- Friese geitenkaasblokjes van De Molkerei - Geitenzuivel van 't Wad die ik bij Landwinkel Klok in Vierpolders had gekocht
- dressing van de Biefit Gezondheidswinkel
Nog wat St Antoine erwtjes van Boerderijwinkel 't Groenteschuurtje en appelmoes van langs de weg in Luttenberg (Salland).
... See MoreSee Less

Dat ziet er lekker uit! :-)

Hoera! Onze nieuwe website www.demolkerei.nl is in de lucht!
BrandDogs, bedankt voor jullie geweldige ontwerp.
Dankzij jullie is het een feestje om naar te kijken.
We zijn dan ook erg blij met en trots op het resultaat. 😊Geitenzuivel van het Wad! Dagelijks wordt bij De Molkerei verse geitenmelk verwerkt tot de bekende eindproducten.

Met trots mogen wij zeggen dat we de nieuwe website voor De Molkerei hebben mogen ontwikkelen! Vanaf nu live 🙂

TIP: Neem een kijkje bij de recepten op de website, van Fries tot heerlijk Mediterraans!

www.demolkerei.nl
... See MoreSee Less

Hoera! Onze nieuwe website www.demolkerei.nl  is in de lucht!
BrandDogs, bedankt voor jullie geweldige ontwerp. 
Dankzij jullie is het een feestje om naar te kijken.  
We zijn dan ook erg blij met en trots op het resultaat. 😊

 

Comment on Facebook

Heel fraai geworden! 🍻

Ziet er goed uit Hedy 👍👍👍

Geitenkaassticks⠀


Benodigdheden⠀

6 vellen filodeeg (ontdooid)⠀
60 gram verse geitenkaas⠀
Verse peterselie⠀
Beetje water⠀

Bereiding⠀

Leg een vel filodeeg in een ruit voor je, met de punt omhoog. Verdeel in het midden een hoopje verse geitenkaas. Bestrooi dit met peterselie.⠀
Vouw de zijkanten van de vel filodeeg naar binnen, over de geitenkaasvulling. Pak de onderste punt en leg dit naar boven over de vulling. Rol de stick vervolgens naar boven. Bestrijk de bovenste punt met een beetje water zodat je deze kunt vastplakken bij het oprollen.⠀
Je kunt de sticks frituren of in de oven bereiden. Bak je ze in de frituurpan dan moet je ze 5 minuten bakken in 190graden, tot ze goudbruin zijn. Wil je gebruik maken van de oven dan verwarm je de oven voor op 200graden en bak je de sticks ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin worden.
... See MoreSee Less

Geitenkaassticks⠀
⠀
⠀
Benodigdheden⠀
⠀
6 vellen filodeeg (ontdooid)⠀
60 gram verse geitenkaas⠀
Verse peterselie⠀
Beetje water⠀
⠀
Bereiding⠀
⠀
Leg een vel filodeeg in een ruit voor je, met de punt omhoog. Verdeel in het midden een hoopje verse geitenkaas. Bestrooi dit met peterselie.⠀
Vouw de zijkanten van de vel filodeeg naar binnen, over de geitenkaasvulling. Pak de onderste punt en leg dit naar boven over de vulling. Rol de stick vervolgens naar boven. Bestrijk de bovenste punt met een beetje water zodat je deze kunt vastplakken bij het oprollen.⠀
Je kunt de sticks frituren of in de oven bereiden. Bak je ze in de frituurpan dan moet je ze 5 minuten bakken in 190graden, tot ze goudbruin zijn. Wil je gebruik maken van de oven dan verwarm je de oven voor op 200graden en bak je de sticks ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin worden.

 

Comment on Facebook

Kom ze vrijdag proeven els

Bedankt voor het recept 😋

Vandaag staat Els op de jaarmarkt bij Kruidhof in Buitenpost! #kruidhof #kruidhofbuitenpost #jaarmarkt #geitenkaas #demolkerei ... See MoreSee Less

Vandaag staat Els op de jaarmarkt bij Kruidhof in Buitenpost! #kruidhof #kruidhofbuitenpost #jaarmarkt #geitenkaas #demolkerei

 

Comment on Facebook

Succes 💪🏼

Leuk!! Fijne DAg!!

Altijd gezellig😃

Ziet er goed uit Els 👍🤗

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Close