Recept: Rode bieten quiche


Recept: Rode bieten quiche

Rode bieten quiche

Ingrediënten (voor 4 personen):
• 5 tot 6 plakjes hartige taart deeg (vriezer)
• 175 gr. geitenkaas (De Molkerei)
• 500 gr. rode bieten, voorgekookt
• snufje tijm, peper en zout
• 250 gr. slagroom of kookroom
• 3 eieren
• 80 gr. noten (bijv. walnoten, hazelnoten en/of pecannoten)
• boter om in te vetten

Materialen:
• Quiche- of springvorm
• Kommetje

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  1. Vet de vorm in met een beetje boter.
  1. Bekleed de vorm met de plakken deeg en druk ze goed aan elkaar vast.
  1. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
  1. Snijd de bieten in plakken en verdeel over de vorm.
  1. Bestrooi met een beetje tijm.
  1. Hak de noten grof en kruimel de geitenkaas er over samen met de gehakte noten.
  1. Klop de eieren met de room en wat peper en zout door elkaar in een kommetje en giet over de vulling van de quiche en bestrooi eventueel met wat extra tijm.
  1. Bak de quiche in ca. 45 minuten gaar.

 

Lekker met een frisse salade!

Bron: www.foody.nl

 


Comments are closed.