Crème bruleé van geitenkaas met gewelde walnoten en roomijs van Waddenmosterd


Crème bruleé van geitenkaas

Ingrediënten:

• Room 5 dl

• Melk 2,5 dl

• Eidooiers 7

• Geitenkaas 125 gram

• Rietsuiker om af te branden

Bereiding

Alles iets verwarmen en goed. In gewenste vorm gieten. In een warm waterbak op 120 graden in 25 minuten gaar maken. 1 uur op laten stijven in de koelkast. Bestrooien met rietsuiker en afbranden met een brander.

Roomijs van Waddenmosterd

Ingrediënten:

Voor 1 liter ijs:

• Melk 0,5 liter

• Vanillestokje 1

• Witte basterdsuiker 210 gram

• Eidooiers 6

• Slagroom 0,4 liter

• Wadden mosterd 123 gram

Bereiding

Breng de melk aan de kook met de helft van de suiker en het vanillestokje. Neem de pan van het vuur en laat het vanillestokje weken. Eidooiers met de rest van de suiker lichtjes luchtig tikken . Zet de pan terug op het vuur. Als de melk kookt de melk al kloppend, een beetje, aan de eidooiers toevoegen. Dit mengsel aan de rest toevoegen. Nu met een spatel blijven roeren tot de basis gaar is. Het mengsel mag vooral niet koken! Wanneer de room met mosterd wordt toegevoegd stopt het kookproces. In een bak overgieten en in de koelkast af laten koelen. Opdraaien in een ijsmachine.

Walnoten

200 gram walnoten wellen in de melk.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
naturel
cremebrulee_small