Gepofte aardappelen met geitenkaas


Ingrediënten(voor 4 personen):
– 4 grote aardappelen (ca. 150 gr. per stuk)
– 6 eetlepels zure room
– sap van een halve citroen
– 100 gr. zachte geitenkaas (De Molkerei)
– 1 klein bosje peterselie, fijn gesneden
– 1 rode peper, fijn gesneden
– peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180° C.
2. Plaats de aardappelen op een bakplaat en bestrijk de aardappelen met de olijfolie.
3. Plaats de aardappelen in het midden van de oven en bak ze 40 minuten of totdat ze zacht zijn.
4. Doe ondertussen alle andere ingrediënten in een kleine schaal en roer ze goed door elkaar. Probeer de geitenkaas niet te veel kapot te maken.
5. Haal de aardappelen uit de oven als ze goed zijn gebakken en laat ze een paar minuten afkoelen. Snijd ze vervolgens half open.
6. Verdeel de vulling over de aardappelen en dien ze op.

Lekker bij een salade!

naturel
Gepofte_aardappel_geitenkaas_small