Tarte Tatin van tomaten met geitenkaas


Ingrediënten (voor 4 personen):
• 600 gram Nederlandse Cherry tomaatjes
• 1 sjalot, in dunne plakjes
• 1 teentje knoflook, fijngesneden
• 1 pakketje boter bladerdeeg
• balsamico azijn
• zout
• peper
• bosje verse tijm
• geitenkaas van De Molkerei

Extra: quiche vorm of springvorm

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Fruit de sjalot en de knoflook in een scheutje olijfoli . Voeg de tomaten toe, breng het op smaak met zout en peper en bak dit gedurende 5 minuten op een matig vuu . Voeg wat balsamico azijn toe en laat het geheel op een laag vuur staan voor ongeveer 20 minuten.
2. Verdeel de tomaten op een bakblik dat ingevet is met olijfolie en bestrooi deze met wat blaadjes tijm. Drapeer het met de boter bladerdeeg en maak een kuiltje in het midden zodat de warmte kan ontsnappen.
3. Bak de Tarte Tatin in ongeveer 15 minuten, totdat het goudbruin is. Laat het afkoelen en steek de randen los met een mes . Plaats een bord ondersteboven op de vorm en draai hem voorzichtig om. Bestrooi het met de geitenkaas en serveer het met een groene salade.

Bron: FoodWeLove

 

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+
naturel
BG_TarteTatin