Het Túndiner


Het Túndiner

Geitenkaas centraal!

Het Túndiner wordt deze keer in samenwerking met De Molkerei uit Oude Bildtzijl georganiseerd. De Molkerei is gespecialiseerd in het maken van zachte geitenkaas en tapas specialiteiten zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, kleur- en smaakstoffen. Voor de geitenkaas wordt 100% Friese geitenmelk gebruikt welke wordt ingekocht bij een geitenhouder uit de buurt, inmiddels zo’n 190.000 liter per jaar. Met hun eigenwijze bereidingsmethode door de jaren heen hebben ze een heerlijke zachte kaas ontwikkeld, de Naturels, welke ingelegd in zonnebloemolie met diverse kruidenmelanges gebruikt kan worden in allerlei gerechten. De geitenkaas kan bijv. gebruikt worden in salades, pasta’s, stamppotten, op de pizza, in de soep of gewoon op een prikkertje.

Het menu voor deze avond ziet er als volgt uit:

Amuse
Bitterbal van geitenkaas met een mayonaise van rode biet

~

Voorgerecht
Gerookte geitenkaas met een creme van cantaloupe en een krokant van noten

~

Hoofdgerecht
Rouleaux van varken gevuld met Geitenkaas en een krokante speklaag met een rissotto van spinazie en tomaat

~

Nagerecht
bavarois van sinaasappel met gemarineerde sinaasappel partjes met een espuma van framboos

~

Het laatste diner van het seizoen vindt plaats op 31 mei 2016 met als centrale thema tomaten.

Informatie en aanmelden: informatie@tunmanswente.nl
Telefonisch mag ook via nummer 058-2572190

Meer informatie: www.tunmanswente.nl


Comments are closed.