INGREDIËNTEN

• 100 gram geitenkaas
• 1 kg witte asperges
• 200 gram Hüttenkäse
• 5-6 vellen hartige taart deeg
• 3 eieren
• 15 gram Basilicum
• el roomboter

 

ASPERGETAART

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bedek een ovenschaal met bakpapier. Of gebruik een rechthoekige quichevorm met losse bodem.
Laat de plakjes deeg voor hartige taart ontdooien.
Schil de asperges goed en snijd het houtachtige deel aan de achterkant eraf. Kook ze in water met zout 10 minuten.
Voeg ondertussen de eieren, Hüttenkäse, geitenkaas, basilicum en genoeg zout en peper toe aan een blender en mix totdat je een egale massa hebt.

Bedek de ovenschaal of quichevorm met de plakken deeg voor hartige taart en “plak” de randen goed aan elkaar.
Smelt de roomboter en bestrijk de randen van het deeg met de gesmolten boter.
Giet het eiermengsel in de ovenschaal of quichevorm. Leg de asperges wanneer ze klaar zijn in de lengte in het eiermengsel.

Zet vervolgens ongeveer 45 minuten in de oven.

GEÏNSPIREERD?

Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!

Stuur een recept

OOK LEKKER!

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies om onder andere uw voorkeursinstellingen te onthouden en uw surfgedrag bij te houden. Er worden tevens cookies door derden geplaatst. Als u doorgaat met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Lees de Privacy Voorwaarden voor meer informatie. Hierin staat ook beschreven hoe u eventueel cookies kunt uitzetten.

Sluiten