INGREDIËNTEN

• 200 gram geitenkaas
• 2 venkel
• 100 gram Rucola
• 2 Avocados
• 0,3L Sinaasappelsap
• eetlepel Olijfolie
• eetlepel Honing• eetlepel Azijn
• 200 gram Geitenkaas

VENKELSALADE

Lekker fris!

BEREIDING
1. Pers de sinaasappels uit en kook het sinaasappelsap (en de Pernod), in een brede pan tot het licht stroperig is. Laat de siroop afkoelen. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe. Bewaar de dressing op kamertemperatuur.

2. Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Boor met een parisienneboor bolletjes uit het vruchtvlees. Schraap het overige vruchtvlees uit de meloenhelften en houd apart. Bewaar bolletjes en vruchtvlees in de koelkast voor de eindbereiding.

3. Verwijder de buitenste bladeren van de venkel. Houd de venkel ’pluimpjes’ (het groen dat aan de venkel zit) apart. Laat de voet van de venkel aan elkaar. Schaaf op een scherpe rauwkostschaaf of mandoline de venkel in 2-3 mm dunne plakken. Leg ze in een brede schaal.

4. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd de helften in parten en verwijder de schil. Meng de rucola door de venkel .

5. Verbrokkel de geitenkaas in stukken van 1-2 centimeter en leg ze op een bakplaat. Kleur ze goudbruin met de gasbrander of bak ze even licht aan in een pan.

6. Verdeel de salade, parten avocado en de meloenbolletjes over de salade. Lepel de sinaasappeldressing erover. Leg de stukjes geitenkaas tussen de salade. Pluk het venkelgroen fijn en strooi dit over de salade.

GEÏNSPIREERD?

Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!

Stuur een recept

OOK LEKKER!

“Onze liefde voor de geit, passie voor smaak en streek zijn iedere dag de drijfveer
om de beste, ambachtelijke Friese geitenkaas te maken en steeds meer mensen te interesseren voor specialiteiten gemaakt van geitenmelk.”

Els en Hedy Hartog

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies om onder andere uw voorkeursinstellingen te onthouden en uw surfgedrag bij te houden. Er worden tevens cookies door derden geplaatst. Als u doorgaat met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Lees de Privacy Voorwaarden voor meer informatie. Hierin staat ook beschreven hoe u eventueel cookies kunt uitzetten.

Sluiten