ONTDEK DE WADDENZEE

 

WADDENZEE, BRON VAN DAGELIJKSE INSPIRATIE

 

EERLIJK EN PUUR

De Waddenzee is nog geen vijfhonderd meter verwijderd van de Kaasmakerij. Een uniek gebied, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. De puurheid en het natuurlijke karakter hiervan weerspiegelen zich ook in de wijze waarop we onze geitenkaasdelicatessen willen maken: eerlijk en puur van smaak.

Om op de Werelderfgoedlijst van Unesco te komen moet een gebied heel bijzonder zijn. Het moet unieke natuurwaarden bezitten, intact zijn en verzekerd zijn van een goede bescherming. De Waddenzee is in maar liefst drie natuurlijke eigenschappen uniek in haar soort gebleken!

 

JONG EN OORSPRONKELIJK

Het waddengebied is nog jong. Het is ontstaan na de laatste ijstijd zo’n 7000 jaar geleden, maar ook nu nog worden zandplaten en duinen in snel tempo gevormd en afgebroken. De dynamiek van het gebied is uniek. Je komt er nog landschappen tegen in alle fases van ontwikkeling. Zelfs vandaag de dag kun je met eigen ogen zien en meemaken hoe landschappen in de ijstijd ontstonden.

 

WONDERLIJK DYNAMISCH

De Waddenzee laat op heel eigen wijze zien hoe de natuur, planten en dieren zich steeds maar weer aanpassen aan de dagelijks wisselende omstandigheden op het wad. Daar waar zoet rivierwater zich mengt met het zoute zeewater en processen als het getij, wind en het afzetten van zand en slik nog voorkomen, vind je vernuftig aangepaste planten en dieren.
Door haar vele gezichten biedt de Waddenzee aan een wonderlijke variëteit van planten en dieren een plek om te leven, te broeden, te zogen, op te groeien, te ruien of te rusten.

 

ZELDZAAM GEVARIEERD

De rijkdom aan leven in de Waddenzee is uitzonderlijk. Je vindt er niet alleen veel vaste bewoners, maar ook veel bezoekers. Ieder jaar maken maar liefst 10 tot 12 miljoen trekvogels gebruik van het waddengebied. En wist je dat er zo’n 10.000 verschillende planten en dieren op het land en in het water leven? Zo’n enorme variatie als in de Waddenzee vind je nergens ter wereld!

“Onze liefde voor de geit, passie voor smaak en streek zijn iedere dag de drijfveer om de beste, ambachtelijke Friese geitenkaas te maken en steeds meer mensen te interesseren voor specialiteiten gemaakt van geitenmelk.”

Els Hartog

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies om onder andere uw voorkeursinstellingen te onthouden en uw surfgedrag bij te houden. Er worden tevens cookies door derden geplaatst. Als u doorgaat met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Lees de Privacy Voorwaarden voor meer informatie. Hierin staat ook beschreven hoe u eventueel cookies kunt uitzetten.

Sluiten