DE KAASMAKERIJ
De Molkerei staat voor ambachtelijke geitenkaasdelicatessen van het Wad en voor de productie van gevulde hapjes met geitenkaas en roomkaas. Premium kwaliteit, veel smaak, pure ingrediënten, aandacht voor mens en omgeving is de basis, van waaruit ons team werkt.
KWALITEIT
In de kaasmakerij wordt rauwe melk opgeslagen in de koeltank, waarna het direct verwerkt wordt. Na zorgvuldige pasteurisatie, wordt er stremsel toegevoegd. De wrongel wordt handgeschept in de kaasvormen, die minimaal twee keer met de hand worden gekeerd, waardoor de ambachtelijk structuur (niet geperst) ontstaat.
RIJPEN EN OP SMAAK BRENGEN
Om volledig op smaak te komen krijgt de zachte geitenkaas drie dagen de tijd om te rijpen en op smaak te komen. Afhankelijk van de smaak worden er groene kruiden of andere smaakmakers als knoflook, ui of tapenade toegevoegd. Onze nieuwste innovatie is Friese geitenkaas met zeewier. Daarna wordt deze specialiteit zorgvuldig verpakt onder 100% zuivere zonnebloemolie in glazen potten, of emmers. Op deze wijze is onze geitenkaas, zonder toevoeging van allerlei additieven, 3 tot 6 maanden houdbaar.
DUURZAAM
Wij streven naar duurzame samenwerking met lokale leveranciers.
De Molkerei staat onder toezicht van het COKZ – Centraal Orgaan voor Kwaliteits- aangelegenheden in de Zuivel – die volgens de normen van het HACCP werkt.
DE GEITEN
Ooit is Els begonnen met 1 geit. In korte tijd was de geitenstapel uitgegroeid tot 50 stuks en is ze zich gaan richten op het maken van geitenkaas. De dagverse geitenmelk wordt nu geleverd door geitenfokkerij en – melkerij Maatschap Meekma uit Deinum. Daar kwam ooit haar eerste geitenlam vandaan.
Deze geitenstal, 700 melkgeiten en 300 stuks fok- en jongvee, staat bekend om de hoge kwaliteit van de melk en om de respectvolle omgang en uitstekende zorg voor de dieren. De geitenlammeren worden verkocht over de gehele wereld. Iedere dag worden de geiten twee keer gemolken. Uiteraard voert men het certificaat “Kwaligeit”. Iedere dag haalt de Molkerei de dagbehoefte aan geitenmelk op en is er sprake van een respectvolle samenwerking.
ONTDEK DE WADDENZEE
Iedere dag maken wij op ambachtelijke wijze geitenzuivel van het Wad.
De Molkerei koestert haar ambachtelijke wijze van kaasmaken en de eerlijke bereiding van haar Mediterrane Specialiteiten. De natuurlijke omgeving van de Waddenzee geeft ons dagelijks inspiratie om op de ingeslagen succesvolle weg door te gaan.
“Onze liefde voor de geit, passie voor smaak en streek zijn iedere dag de drijfveer om de beste, ambachtelijke Friese geitenkaas te maken en steeds meer mensen te interesseren voor specialiteiten gemaakt van geitenmelk.”