YoGeit Volle Geitenkwark

Naast zachte geitenkaas maakt de Molkerei ook verse volle Geitenkwark onder de naam YoGeit.

Een volle, romige maar ook lekker frisse kwark gemaakt van de verse geitenmelk van onze lokale geitenhouder uit Deinum.

De kwark wordt op een traditionele wijze door ons gemaakt volgens een ambachtelijk proces waardoor de kwark de beste smaak en een lekker stevige structuur heeft.

Perfect voor een verantwoord, lekker ontbijtje of net voor het sporten!

Frisse kwark van verse geitenmelk
eerder verschenen:

YoGeit Drinkyoghurt

Yoghurt, wei en dadelsiroop

YoGeit was een van de noviteiten op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. YoGeit, een product van De Molkerei in het Friese Sint Annaparochie, is een drinkyoghurt op basis van geitenyoghurt, geitenwei en dadelsiroop.

De Molkerei maakt ook zachte geitenkaas. “Bij het kaas maken komt veel wei vrij’, verteld eigenaresse Els Hartog. “De wei was voorheen een restproduct. Hartstikke zonde, natuurlijk, ook nog eens omdat de wei veel vitaminen en voedingsstoffen bevat. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een mogelijkheid om een product te ontwikkelen waarbij de geitenwei benut wordt om ‘Food Waste’ te voorkomen. Het resultaat is een lekker fris yoghurtdrankje, waar we graag nog een unieke smaak aan toe wilden voegen.

Daarvoor hebben we gekozen voor pure dadelsiroop uit de Dalia Sukkary Dadel, afkomstig uit de Arabische woestijn, en niet vergelijkbaar met de dadels die wij in Nederland over het algemeen kennen. We hebben hiermee een bijzonder product ontwikkeld waarbij twee werelden samen komen: East meets West! ”

Bron: Lekkernijver, 2017

Yoghurt, wei en dadelsiroop

YoGeit was een van de noviteiten op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. YoGeit, een product van De Molkerei in het Friese Sint Annaparochie, is een drinkyoghurt op basis van geitenyoghurt, geitenwei en dadelsiroop.

De Molkerei maakt ook zachte geitenkaas. “Bij het kaas maken komt veel wei vrij’, verteld eigenaresse Els Hartog. “De wei was voorheen een restproduct. Hartstikke zonde, natuurlijk, ook nog eens omdat de wei veel vitaminen en voedingsstoffen bevat. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een mogelijkheid om een product te ontwikkelen waarbij de geitenwei benut wordt om ‘Food Waste’ te voorkomen. Het resultaat is een lekker fris yoghurtdrankje, waar we graag nog een unieke smaak aan toe wilden voegen.

Daarvoor hebben we gekozen voor pure dadelsiroop uit de Dalia Sukkary Dadel, afkomstig uit de Arabische woestijn, en niet vergelijkbaar met de dadels die wij in Nederland over het algemeen kennen. We hebben hiermee een bijzonder product ontwikkeld waarbij twee werelden samen komen: East meets West! ”

Bron: Lekkernijver, 2017

“Onze liefde voor de geit, passie voor smaak en streek zijn iedere dag de drijfveer om de beste, ambachtelijke Friese geitenkaas te maken en steeds meer mensen te interesseren voor specialiteiten gemaakt van geitenmelk.”

Els Hartog

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies om onder andere uw voorkeursinstellingen te onthouden en uw surfgedrag bij te houden. Er worden tevens cookies door derden geplaatst. Als u doorgaat met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Lees de Privacy Voorwaarden voor meer informatie. Hierin staat ook beschreven hoe u eventueel cookies kunt uitzetten.

Sluiten