INGREDIËNTEN

• 100 gram geitenkaas
• Verse quiche en hartige taartdeeg
• 5 rauwe chioggia biet
• 4 dadels
• 1 rode ui
• 2 eetlepels olijfolie
• halve citroen
• takje tijm

 

ZUTATEN

• 100 gram Ziegenkäse
• Frische Quiche und pikanter Kuchenteig
• 5 rohe Chioggia-Rüben
• 4 Datteln
• 1 rote Zwiebel
• eine halbe Zitrone
• Thymianzweig

 

Bieten galette met geitenkaas

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 200 C°. En bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Rol het deeg hartige taartdeeg uit en snijd hem in vier stukken.
Snijd de hoeken eraf zodat je een ronde/ovale vorm krijgt.

3. Was de rauwe bietjes en snijd ze in dunne plakjes.
Snijd de ui in halve ringen.
Meng de bietjes en ui ringen met een scheutje olijfolie, het sap van de citroen en een takje tijm.

4. Verdeel de bietjes en de uienringen over het deeg. Laat de randen vrij en vouw deze om. Verkruimel de geitenkaas er over. Klop een ei los en bestrijk de randen hartige taartdeeg hiermee.

5. Bak de galette 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Snijd onder tussen de dadels in stukjes. Garneer de galettes met stukjes dadels zodra ze uit de oven komen. Verdeel wat takjes tijm over de galette. Deze combinatie is echt verrassend lekker!

Rote-Bete-Galette mit Ziegenkäse

VORBEREITUNG

  1. Heizen Sie den Ofen auf 200 C° vor. Legen Sie ein Backblech mit Backpapier aus.
  2. Rollen Sie den Teig aus und schneiden Sie ihn in vier Stücke. Schneiden Sie die Ecken ab, so dass Sie eine runde/ovale Form erhalten.
  3. Waschen Sie die rohen Rüben und schneiden Sie sie in dünne Scheiben. Schneiden Sie die Zwiebel in halbe Ringe. Mischen Sie die Rote Bete- und Zwiebelringe mit einem Schuss Olivenöl, dem Saft der Zitrone und einem Zweig Thymian.
  4. Verteilen Sie die Rote Bete- und Zwiebelringe auf dem Teig. Lassen Sie die Kanten frei und falten Sie sie um. Zerbröseln Sie den Ziegenkäse darüber. Verquirlen Sie ein Ei und bepinseln Sie die Ränder des Teigs damit.
  5. Backen Sie die Galette 20 Minuten im Ofen, bis sie goldbraun ist. Schneiden Sie die Datteln in Stücke. Garnieren Sie die Galettes mit Dattelstückchen, sobald sie aus dem Ofen kommen. Verteilen Sie einige Thymianzweige auf der Galette. Diese Kombination ist wirklich überraschend!

GEÏNSPIREERD?

Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!

Stuur een recept

OOK LEKKER!

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies om onder andere uw voorkeursinstellingen te onthouden en uw surfgedrag bij te houden. Er worden tevens cookies door derden geplaatst. Als u doorgaat met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Lees de Privacy Voorwaarden voor meer informatie. Hierin staat ook beschreven hoe u eventueel cookies kunt uitzetten.

Sluiten