INGREDIËNTEN

• 100 gram geitenkaas
• Verse quiche en hartige taartdeeg
• 5 rauwe chioggia biet
• 4 dadels
• 1 rode ui
• 2 eetlepels olijfolie
• halve citroen
• takje tijm

Bieten galette met geitenkaas

BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 200 C°. En bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Rol het deeg hartige taartdeeg uit en snijd hem in vier stukken.
Snijd de hoeken eraf zodat je een ronde/ovale vorm krijgt.

3. Was de rauwe bietjes en snijd ze in dunne plakjes.
Snijd de ui in halve ringen.
Meng de bietjes en ui ringen met een scheutje olijfolie, het sap van de citroen en een takje tijm.
Bak de muffins in de oven in 15 min. goudbruin en gaar.

4. Verdeel de bietjes en de uienringen over het deeg. Laat de randen vrij en vouw deze om. Verkruimel de geitenkaas er over. Klop een ei los en bestrijk de randen hartige taartdeeg hiermee.

5. Bak de galette 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Snijd onder tussen de dadels in stukjes. Garneer de galettes met stukjes dadels zodra ze uit de oven komen. Verdeel wat takjes tijm over de galette. Deze combinatie is echt verrassend lekker!

GEÏNSPIREERD?

Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!

Stuur een recept

OOK LEKKER!

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies om onder andere uw voorkeursinstellingen te onthouden en uw surfgedrag bij te houden. Er worden tevens cookies door derden geplaatst. Als u doorgaat met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Lees de Privacy Voorwaarden voor meer informatie. Hierin staat ook beschreven hoe u eventueel cookies kunt uitzetten.

Sluiten