INGREDIËNTEN
• 150 gram geitenkaas
• 250gram couscous
• 250ml groentebouillon
• 4 lente-uitjes
• 3 takjes munt
• 3 eetlepels fijn gehakte koriander
• 100 gram granaatappelpitjes
• 2 theelepels citroensap
• olijfolie

Couscoussalade
BEREIDING
Doe de couscous in een kom of schaal. Doe er een paar druppels olijfolie bij en meng goed door elkaar. Giet de hete groentebouillon over de couscous. Zorg dat alle couscous onder de bouillon staat. Dek de bak af met een theedoek en laat ongeveer 5 a 6 minuutjes staan.
Hak de munt en koriander fijn. Maak de korrels van de couscous los met een vork. Zorg dat alle korrels los zijn. Roer de kruiden door de couscous. Proef goed wanneer de verhoudingen kloppen.
Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en snijd of brokkel de geitenkaas in stukjes. Meng de granaatappel, lente-ui en brokjes geitenkaas door de couscous. Maak de couscous met geitenkaas en granaatappelpitjes af door een beetje citroensap over het gerecht te sprenkelen.
GEÏNSPIREERD?
Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!