INGREDIËNTEN

• 150 gram geitenkaas
• 250 gram couscous
• 250 ml groentebouillon
• 4 lente-uitjes
• 3 takjes munt
• 3 eetlepels fijngehakte koriander
• 100 gram granaatappelpitjes
• 2 theelepels citroensap
• olijfolie

 

ZUTATEN

• 150 g Ziegenkäse
• 250 g Couscous
• 250 ml Gemüsebrühe
• 4 Frühlingszwiebeln
• 3 Zweige Minze
• 3 Esslöffel fein gehackter Koriander
• 100 g Granatapfelkerne
• 2 Teelöffel Zitronensaft
• Olivenöl

 

COUSCOUSSALADE

Bereiding

 

  1. Doe de couscous in een kom of schaal. Doe er een paar druppels olijfolie bij en meng goed door elkaar. Giet de hete groentebouillon over de couscous. Zorg dat alle couscous onder de bouillon staat. Dek de bak af met een theedoek en laat ongeveer 5 a 6 minuutjes staan.
  2. Hak de munt en koriander fijn. Maak de korrels van de couscous los met een vork. Zorg dat alle korrels los zijn. Roer de kruiden door de couscous. Proef goed wanneer de verhoudingen kloppen.
  3. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en snijd of brokkel de geitenkaas in stukjes. Meng de granaatappel, lente-ui en brokjes geitenkaas door de couscous.
  4. Maak de couscous met geitenkaas en granaatappelpitjes af door een beetje citroensap over het gerecht te sprenkelen.

COUSCOUS-SALAT

VORBEREITUNG

 

  1. Geben Sie den Couscous in eine Schüssel oder Schale. Fügen Sie ein paar Tropfen Olivenöl hinzu und mischen Sie gut. Gießen Sie die heiße Gemüsebrühe über den Couscous. Achten Sie darauf, dass der Couscous vollständig von der Brühe bedeckt ist. Decken Sie den Behälter mit einem Geschirrtuch ab und lassen Sie ihn 5 bis 6 Minuten stehen.
  2. Die Minze und den Koriander fein hacken. Lösen Sie die Couscous-Körner mit einer Gabel auf. Stellen Sie sicher, dass alle Körner locker sind. Rühren Sie die Kräuter unter den Couscous. Schmecken Sie gut, wenn die Proportionen stimmen.
  3. Schneiden Sie die Frühlingszwiebel in dünne Ringe und schneiden oder zerbröseln Sie den Ziegenkäse in Stücke. Granatapfel, Frühlingszwiebeln und Ziegenkäse unter den Couscous mischen.
  4. Veredeln Sie den Couscous mit Ziegenkäse und Granatapfelkernen, indem Sie etwas Zitronensaft über das Gericht träufeln.

GEÏNSPIREERD?

Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!

Stuur een recept

OOK LEKKER!

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies om onder andere uw voorkeursinstellingen te onthouden en uw surfgedrag bij te houden. Er worden tevens cookies door derden geplaatst. Als u doorgaat met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Lees de Privacy Voorwaarden voor meer informatie. Hierin staat ook beschreven hoe u eventueel cookies kunt uitzetten.

Sluiten