INGREDIËNTEN
-
1x flammkuchedeeg (bijv, van Tante Fanny of zelf maken)
-
100 ml crème fraîche
-
200 gram geitenkaas, De Molkerei
-
6 vijgen
-
Peper en zout
-
50 gram dadel-kalamata tapenade

Flammkuchen met vijgen, geitenkaas en dadelspread
Speciaal voor De Molkerei geschreven door Coriens Iten
Een lekker borrelhapje, als lunch of als avondeten met een salade erbij. Deze dunne, witte pizza uit de Elzas hebben we in een nieuw jasje gestoken met geitenkaas, vijgen en onze dadel-kalamata tapenade. Een verrassende combinatie!
BEREIDING
1. Zet de oven aan op 220 graden. Leg het flammkuchedeeg op een bakplaat met bakpapier.
2. Meng de crème fraîche met zwarte peper en wat zout en smeer dit dunnetjes over het deeg.
3. Snijd de vijgen in dunne plakjes en leg verdeeld over de crème fraîche. Verbrokkel de feta hier vervolgens ook overheen en doe kleine theelepeltjes dadel-kalamata spread verdeeld over de flammkuchen.
4. Bak de flammkuchen dan af in ±10 minuten goudbruin en gaar. Maak af met een scheutje olijfolie, zwarte peper en eventueel wat rucola. Eet smakelijk!
GEÏNSPIREERD?
Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!