INGREDIËNTEN
– voor 2 tot 4 kommen –
-
800 gram puntpaprika’s, in grove stukken gesneden
-
1 ui, in partjes
-
3 tenen knoflook, gehalveerd en ontveld
-
4 tomaten, gehalveerd
-
1 rode peper, ontdaan van zaadlijst
-
1 bouillonblokje (kip of groente)
-
30 ml slagroom
-
100 gram geitenkaas, De Molkerei
-
1 takje tijm

Gegrilde puntpaprika soep met geitenkaascrème
Speciaal voor De Molkerei geschreven door Coriens Iten
Een heerlijke soep met een romige crème van geitenkaas. Zo krijg je je portie groente binnen en eet je ook nog eens ontzettend lekker!
BEREIDING
1. Zet de oven op 200 graden en grill de paprika, tomaten, rode peper, ui en knoflook met wat olie, peper en zout gaar op een bakplaat. Laat de paprika’s wat langer liggen tot ze zwart worden.
2. Doe de paprika’s in een afgesloten zak en laat afkoelen. Verwijder dan het vel, steeltjes en pitten en snijd het vruchtvlees in stukken.
3. Doe alle gegrilde groentes en smaakmakers in een soeppan en voeg het bouillonblokje en 750 ml water toe en de blaadjes van het takje tijm. Kook en pureer dan de soep met een staafmixer.
4. Ondertussen maak je de geitenkaascrème door de slagroom met de geitenkaas in een hoge kom met de staafmixer fijn te malen. Breng op smaak met wat peper en zout.
5. Serveer de soep met de geitenkaascrème en brood. Eet smakelijk!
GEÏNSPIREERD?
Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!