INGREDIËNTEN

• 450 gram geitenkaas
• 300 gram harde geitenkaas
• 2 tl maizena + 1 el water
• 300 ml witte wijn
• halve citroen
• 1 teentje knoflook
• Tijm
• zout en peper

GEITENKAAS FONDUE

BEREIDING
1. Breng de wijn met het sap uit de halve citroen en de knoflook aan de kook.
Rasp de harde geitenkaas. Voeg de geraspte geitenkaas toe aan de wijn, en blijf goed roeren. Voeg vervolgens de zachte geitenkaas toe en roer dit goed door elkaar.

2. Voeg in een schaaltje twee theelepels maizena toe en één eetlepel water, roer dit goed door. Voeg dit toe aan de kaas en verwarm het kort zodat het een mooi gebonden kaasmengel is. Je kunt het nog meer op smaak brengen door peper en zout toe te voegen. En verse peterselie is ook erg lekker!

Bij de fondue kun je lekker brood serveren, maar ook broccoli, radijs, wortel, spruitjes en dadels zijn erg lekker.

GEÏNSPIREERD?

Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!

Stuur een recept

OOK LEKKER!

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies om onder andere uw voorkeursinstellingen te onthouden en uw surfgedrag bij te houden. Er worden tevens cookies door derden geplaatst. Als u doorgaat met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Lees de Privacy Voorwaarden voor meer informatie. Hierin staat ook beschreven hoe u eventueel cookies kunt uitzetten.

Sluiten