INGREDI√čNTEN

– Voor 4 personen –

  • 80 gram geitenkaas, De Molkerei

  • 80 ml slagroom

  • 4 plakjes bladerdeeg

  • 2 tl nigellazaad of maanzaad

  • 75 gram warm gerookte zalm

  • 100 gram mini asperges

  • 1 ei

Recept hartige tompouce met geitenkaasmousse

Hartige tompouce met geitenkaas, zalm en asperges

Speciaal voor De Molkerei geschreven door Coriens Iten

Een feestelijk en superlekker voorgerecht voor Pasen of met Kerst. Of serveer het tijdens een brunch.

 

BEREIDING

1. Zet de oven aan op 220 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op een stuk bakpapier op een bakplaat.

2. Snijd het bladerdeeg in de lengte doormidden, zodat je smalle plakjes krijgt. Prik met een vork in het bladerdeegplakjes gaatjes om rijzen iets te voorkomen. Meng het ei en smeer met een mesje op het bladerdeeg.

3. Bestrooi de helft van de plakjes met het nigellazaad.

4. Bak het bladerdeeg in de oven in ongeveer 13 minuten krokant en goudbruin.

5. Doe de asperges even 2 minuten in zacht kokend water en haal er dan uit en laat uitlekken.

6. Laat het bladerdeeg even afkoelen en spuit dan de geitenkaasmousse op het onderste deel van het bladerdeeg. Doe hierop wat zalm en twee asperges en leg het kapje er scheef op. Eet smakelijk!

GE√ŹNSPIREERD?

Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!

Stuur een recept

OOK LEKKER!

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies om onder andere uw voorkeursinstellingen te onthouden en uw surfgedrag bij te houden. Er worden tevens cookies door derden geplaatst. Als u doorgaat met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Lees de Privacy Voorwaarden voor meer informatie. Hierin staat ook beschreven hoe u eventueel cookies kunt uitzetten.

Sluiten