INGREDIËNTEN

– voor 2 personen –

  • 2 tenen knoflook

  • 1 ui

  • 120 gram tapenade zongedroogde tomaat, De Molkerei

  • 200 gram spaghetti

  • 250 gram rundergehakt, gekruid

  • 1 courgette 

  • 50 gram Parmezaanse kaas

  • 15 gram Basilicum 

  • 200 ml tomatenblokjes

Recept pasta tapenade

Pasta tapenade zongedroogde tomaat

Speciaal voor De Molkerei geschreven door Coriens Iten

Wist je dat je een heerlijke pasta kunt maken met als smaakmaker tapenade? Het geeft een fijne smaak en is in een mum van tijd klaar. Ideaal toch?

BEREIDING

1. Snipper de ui en knoflook fijn en de snijd de courgette in kleine blokjes.

2. Zet een liter gezouten water op het vuur en breng aan de kook. Kook hierin de spaghetti volgens de verpakking beetgaar. Giet dan af.

3. Ondertussen fruit je in een koekenpan de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg dan ook het gehakt toe en bak gaar.

4. Voeg in de pan ook de courgetteblokjes toe en bak in 5 tot 10 minuten net gaar.

5. Voeg de tomatenblokjes en tapenade toe en schep om.

6. Doe de pasta met wat kookvocht bij de saus en meng met elkaar. Serveer de pasta met Parmezaanse kaas en basilicum. Eet smakelijk!

GEÏNSPIREERD?

Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!

Stuur een recept

OOK LEKKER!

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies om onder andere uw voorkeursinstellingen te onthouden en uw surfgedrag bij te houden. Er worden tevens cookies door derden geplaatst. Als u doorgaat met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Lees de Privacy Voorwaarden voor meer informatie. Hierin staat ook beschreven hoe u eventueel cookies kunt uitzetten.

Sluiten