INGREDIËNTEN
Voor 4 personen:
- 300 gram spruitjes
- 125 gram geitenkaas, knoflook-ui
- 125 gram (kalkoen) spekreepjes
- 1 appel, bijv. Elstar
Dressing:
- 1 el honing
- 1 tl mosterd
- 3 el olie (van de geitenkaas)
- 1 tl witte wijnazijn
- Peper en zout


Spuitjessalade met appel, geitenkaas en spekjes
Speciaal voor De Molkerei geschreven door Coriens Iten
Weer eens een hele andere manier om die mooie, winterse kooltjes te eten. In een salade ruik je niet die muffe geur die ontstaat bij de lang koken. Deze salade is krokant, zoet, fris en hartig. Kortom: een smaakbom met verschillende texturen.
BEREIDING
1. Was eerst de spruitjes en snijd ze dan met een mandoline of een heel scherp mes in super dunne plakjes.
2. Bak de spekjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder olie, krokant en gaar. Doe dit bij de spruitjes.
3. Was de appel, snijd in kleine blokjes en voeg ook toe aan de spruitjes.
4. Klop de eieren met peper en een beetje zout in kom door.
5. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen en schep dit door de spruitjessalade. Proef en beslis of je het zo lekker vindt. Eet de salade dezelfde dag op, want na een dag wordt de smaak en kleur snel minder. Eet smakelijk!
GEÏNSPIREERD?
Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!