INGREDIËNTEN

• 300 gram geitenkaas
• 250 g kruimige aardappelen
• 750 g zoete aardappelen
• 400 g gewassen spinazie
• 50 g ongezouten walnoten
• 4 plakjes pancetta
• 1 el olijfolie
• 1 tl gemalen komijnzaad
• zout en peper

 

ZUTATEN

• 300 g Ziegenkäse
• 250 g krümelige Kartoffeln
• 750 g Süßkartoffeln
• 400 g gewaschener Spinat
• 50 g ungesalzene Walnüsse
• 4 Scheiben Pancetta
• 1 EL Olivenöl
• 1 TL gemahlener Kreuzkümmel
• Salz und Pfeffer

 

Zoete aardappelstamppot met spinazie, geitenkaas en walnoten

Bereiding

  1. Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in gelijk stukken. Kook ze in 20 minuten gaar.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
  3. Verhit de olie in een hapjespan met een teentje knoflook en de gemalen komijnzaad. Bak hierin de zoete aardappel aan, tot ze beetgaar zijn en licht aangebakken.
  4. Wikkel de pancetta om twee schijfjes geitenkaas. Bak de pancetta met geitenkaas in een koekenpan totdat het goudbruin gebakken is.
  5. Stamp de kruimige aardappelen tot een puree.
  6. Voeg de zoete aardappelen, spinazie en walnoten toe en roer nog even om.
  7. Schep op en leg bovenop een geitenkaas pancetta schijf.

Süßkartoffelpüree mit Spinat-Ziegenkäse und Walnüssen

Vorbereitung

  1.  Schälen Sie die Kartoffeln und schneiden Sie sie in gleich große Stücke. Kochen Sie sie 20 Minuten lang, bis sie weich sind.
  2. Schälen Sie die Süßkartoffeln und schneiden Sie sie in Würfel.
  3. Erhitzen Sie das Öl in einer Pfanne mit einer Knoblauchzehe und den gemahlenen Kreuzkümmelsamen. Braten Sie die Süßkartoffel, bis sie bissfest und leicht gebräunt ist.
  4. Wickeln Sie den Pancetta um zwei Scheiben Ziegenkäse. Braten Sie den Pancetta mit Ziegenkäse in einer Pfanne goldbraun.
  5. Zerdrücken Sie die Kartoffeln zu einem Püree.
  6. Fügen Sie die Süßkartoffeln, den Spinat und die Walnüsse hinzu und rühren Sie es.
  7. Schaufeln Sie den Teller auf und legen eine Ziegenkäse-Pancetta-Scheibe oben auf.

GEÏNSPIREERD?

Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!

Stuur een recept

OOK LEKKER!

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies om onder andere uw voorkeursinstellingen te onthouden en uw surfgedrag bij te houden. Er worden tevens cookies door derden geplaatst. Als u doorgaat met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Lees de Privacy Voorwaarden voor meer informatie. Hierin staat ook beschreven hoe u eventueel cookies kunt uitzetten.

Sluiten