INGREDIËNTEN

  • 200 gram geitenkaas, De Molkerei
  • 3 el bruine suiker
  • 50 gram boter
  • 5 tenen knoflook
  • 8 uien (wit en rood)
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 laurierbladen
  • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 3 eieren
  • Peper & zout

Uientaart met geitenkaas

Speciaal voor De Molkerei geschreven door Coriens Iten

Zoet en hartig is een geweldige match! De uien worden langzaam gegaard en krijgen zo een zachte, zoete smaak. Heerlijk in een krokant deegje en met de hartige tegenhanger van onze geitenkaas.

 

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 180 C°.

2. Snijd de uien in dunne, halve ringen en snipper de teentjes knoflook fijn. Verwarm een hapjespan op het fornuis met de boter en voeg de uien en knoflook toe. Bak dit heel zachtjes 10 minuten aan.

3. Voeg nu de balsamicoazijn, bruine suiker, tijm en de laurierblaadjes en 100 ml water toe. Stoof de uien in een half uur tot een uur tot je ze zacht en zoet vindt. Bakt het aan? Voeg dan wat water toe. Is het te nat? Haal dan de deksel van de pan en kook even goed door. Breng de uien op smaak met peper en zout.

4. Klop de eieren met peper en een beetje zout in kom door.

5. Leg het bladerdeeg in een ingevette, ronde taartvorm. Schep de zacht gegaarde uien in de taartvorm met bladerdeeg en voeg het eiermengsel toe, meng dit even goed met elkaar. Verbrokkel de geitenkaas en schep op en ook door de uien heen.

6. Bak de uientaart in ±40 minuten krokant en gaar in de oven. Eet smakelijk!

GEÏNSPIREERD?

Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!

Stuur een recept

OOK LEKKER!

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies om onder andere uw voorkeursinstellingen te onthouden en uw surfgedrag bij te houden. Er worden tevens cookies door derden geplaatst. Als u doorgaat met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Lees de Privacy Voorwaarden voor meer informatie. Hierin staat ook beschreven hoe u eventueel cookies kunt uitzetten.

Sluiten