INGREDIËNTEN

• 200 gram geitenkaas
• 2 venkel
• 100 gram rucola
• 2 avocados
• 0,3L sinaasappelsap
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 eetlepel honing
• 1 eetlepel azijn

 

ZUTATEN

• 200 Gramm Ziegenkäse
• 2 Fenchel
• 100 Gramm Rucola
• 2 Avocados
• 0,3L Orangensaft
• 1 Esslöffel Olivenö
• 1 Esslöffel Honig
• 1 Esslöffel Essig

 

VENKELSALADE

Lekker fris!

BEREIDING

  1. Pers de sinaasappels uit en kook het sinaasappelsap (en de Pernod), in een brede pan tot het licht stroperig is. Laat de siroop afkoelen. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe. Bewaar de dressing op kamertemperatuur.
  2. Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Boor met een parisienneboor bolletjes uit het vruchtvlees. Schraap het overige vruchtvlees uit de meloen helften en houd apart. Bewaar bolletjes en vruchtvlees in de koelkast voor de eindbereiding.
  3. Verwijder de buitenste bladeren van de venkel. Houd de venkel ’pluimpjes’ (het groen dat aan de venkel zit) apart. Laat de voet van de venkel aan elkaar. Schaaf op een scherpe rauwkostschaaf of mandoline de venkel in 2-3 mm dunne plakken. Leg ze in een brede schaal.
  4. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd de helften in parten en verwijder de schil. Meng de rucola door de venkel .
  5. Verbrokkel de geitenkaas in stukken van 1-2 centimeter en leg ze op een bakplaat. Kleur ze goudbruin met de gasbrander of bak ze even licht aan in een pan.
  6. Verdeel de salade, partjes avocado en de meloenbolletjes over de salade. Lepel de sinaasappeldressing erover. Leg de stukjes geitenkaas tussen de salade. Pluk het venkelgroen fijn en strooi dit over de salade.

 

VENKEL-SALAT

Köstlich frisch!

VORBEREITUNG

  1. Pressen Sie die Orangen aus und kochen Sie den Orangensaft (und Pernod) in einem großen Topf auf, bis er leicht sirupartig ist. Lassen Sie den Sirup abkühlen. Fügen Sie das Olivenöl tropfenweise hinzu. Halten Sie das Dressing bei Raumtemperatur.
  2. Halbieren Sie die Melone und entfernen Sie die Kerne. Bohren Sie mit einem Parisienne-Bohrer kleine Kugeln aus dem Fruchtfleisch. Kratzen Sie das restliche Fruchtfleisch aus den Melonenhälften und legen Sie es beiseite. Bewahren Sie die Kugeln und das Fruchtfleisch für die endgültige Zubereitung im Kühlschrank auf.
  3. Entfernen Sie die äußeren Blätter des Fenchels. Legen Sie die Fenchel-“Büschel” (den grünen Teil des Fenchels) beiseite. Lassen Sie die Basis des Fenchels zusammen. Schneiden Sie den Fenchel mit einem scharfen Gemüseschäler oder einer Mandoline in 2-3 mm dünne Scheiben. Geben Sie sie in eine breite Schüssel.
  4. Halbieren Sie die Avocado und entfernen Sie den Stein. Schneiden Sie die Hälften in Segmente und entfernen Sie die Haut. Mischen Sie den Rucola mit dem Fenchel.
  5. Zerbröseln Sie den Ziegenkäse in 1-2 Zentimeter große Stücke und legen Sie diese auf ein Backblech. Färben Sie sie mit einem Gasbrenner goldbraun oder braten Sie sie in einer Pfanne leicht an.
  6. Verteilen Sie den Salat, die Avocadospalten und die Melonenkugeln auf dem Salat. Löffeln Sie das Orangendressing über den Salat. Legen Sie die Ziegenkäsestücke zwischen den Salat. Zupfen Sie das Fenchelgrün ab und streuen Sie es über den Salat.

 

GEÏNSPIREERD?

Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!

Stuur een recept

OOK LEKKER!

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies om onder andere uw voorkeursinstellingen te onthouden en uw surfgedrag bij te houden. Er worden tevens cookies door derden geplaatst. Als u doorgaat met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Lees de Privacy Voorwaarden voor meer informatie. Hierin staat ook beschreven hoe u eventueel cookies kunt uitzetten.

Sluiten