INGREDIËNTEN

• 200 gram geitenkaas
• 100 gram Zeekraal
• 80 gram Rucola
• 150 gram Frambozen
• 6 el Yoghurt
• 2 el Mayonaise
• Dille
• Zout en peper

 

ZUTATEN

• 200 Gramm Ziegenkäse
• 100 Gramm Meerfenchel
• 80 Gramm Rucola
• 150 Gramm Himbeeren
• 6 Esslöffel Joghurt
• 2 Esslöffel Mayonnaise
• Dill
• Salz und Pfeffer

 

WADDENSALADE

“Silte salade van het wad”

BEREIDING

  1. Was de zeekraal grondig totdat er bijna geen schuim meer vanaf komt.
  2. Meng de zeekraal en rucola.
  3. Meng de yoghurt, mayonaise en dille tot een dressing. Voeg voor de smaak wat peper en zout toe.
  4. Verdeel de salade van zeekraal en rucola op een mooi bord of in een schaal.
  5. Bestrooi de salade met frambozen en geitenkaas.
  6. Doe als laatst de dressing erover.

WADDENSALAD

“Salzige Salat aus dem Wattenmeer”

VORBEREITUNG

  1. Waschen Sie den Meerfenchel gründlich, bis fast kein Schaum mehr austritt.
  2. Mischen Sie den Meerfenchel und den Rucola. 
  3. Mischen Sie den Joghurt, die Mayonnaise und den Dill in ein Dressing. Mit etwas Salz und Pfeffer abschmecken.
  4. Verteilen Sie den Meerfenchel- und Rucolasalat auf einem attraktiven Teller oder in einer Schale. 
  5. Bestreuen Sie den Salat anschließend mit Himbeeren und Ziegenkäse.
  6. Zum Schluss geben Sie das Dressing darüber.

 

GEÏNSPIREERD?

Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!

Stuur een recept

OOK LEKKER!

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies om onder andere uw voorkeursinstellingen te onthouden en uw surfgedrag bij te houden. Er worden tevens cookies door derden geplaatst. Als u doorgaat met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Lees de Privacy Voorwaarden voor meer informatie. Hierin staat ook beschreven hoe u eventueel cookies kunt uitzetten.

Sluiten