INGREDIËNTEN

• 50 gram geitenkaas
• 4 struikjes witlof, in de lengte gehalveerd
• 30 gram roomboter
• 3 eetlepels citroensap
• 10 takjes tijm, enkel de blaadjes
• 8 plakken Parmaham
• Peper
• Zout

WITLOF MET GEITENKAAS

BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 200 C°.

2. Halveer de witlof. Doe de boter samen met de citroensap in een koekenpan. Zet op halfhoog vuur en roer alles door elkaar. Zodra de boter borrelt, leg je de witlof met het snijvlak naar beneden in de pan. Bak ze in 2 tot 3 minuten goudbruin.

3. Vet een ovenschaal in met een beetje roomboter en leg de witlof erin met de gebakken kant van de witlof kant boven.

4. Vermeng de verkruimelde geitenkaas, zout, peper en de blaadjes tijm. Schep op elke witlof wat van de gemengde geitenkaas met zout, peper, tijm en bedek met een plak Parmaham. Zet 18 tot 20 minuten in de oven of tot de witlof zacht is.

Serveer de witlof met een salade, kijk verder op onze website voor heerlijke salade recepten

GEÏNSPIREERD?

Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!

Stuur een recept

OOK LEKKER!

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies om onder andere uw voorkeursinstellingen te onthouden en uw surfgedrag bij te houden. Er worden tevens cookies door derden geplaatst. Als u doorgaat met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Lees de Privacy Voorwaarden voor meer informatie. Hierin staat ook beschreven hoe u eventueel cookies kunt uitzetten.

Sluiten