INGREDIËNTEN
- 2 plakken zelf gesneden brood
- 1/2 avocado
- 75 gram geitenkaas, De Molkerei
- 2 el mayonaise
Voor één pantosti:
(Optioneel) Groene munt-koriander chutney:
- 20 gram verse munt
- 20 gram verse koriander
- 1 el limoensap
- 4 el yoghurt
- 1/2 groen pepertje
- 1 tl suiker
- Peper en zout

Pantosti met avocado en geitenkaas
Speciaal voor De Molkerei geschreven door Coriens Iten
Een tosti uit de koekenpan is extra krokant. Met onze geitenkaas en avocado heeft je tosti de meest romige vulling. Serveer het bijvoorbeeld met zoete mangochutney of met deze groene, frisse munt-koriander chutney.
BEREIDING
1. Snijd een brood in dikke plakken en snijd de halve avocado in dunne plakjes. Laat de geitenkaas uitlekken en prak met een vork.
2. Leg nu op één van beide plakken brood de geitenkaas en hierop de plakjes avocado. Smeer de boven- en onderkant van het brood met mayonaise in.
3. Bak de tosti in een droge antiaanbaklaag pan. Op middelmatige warmtebron een paar minuten per zijde, om de kaas te laten smelten doe je een deksel op de pan. Check of de kaas goed gesmolten is en de tosti niet aanbrandt.
4. Optioneel: Voor de groene chutney doe je alle ingrediënten in een hoge kom en mix je met een staafmixer tot een dunne saus.
5. Serveer de tosti met de groene chutney ernaast of bijvoorbeeld lekkere, zoete mangochutney of zoete chilisaus. Eet smakelijk!
GEÏNSPIREERD?
Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!