INGREDIËNTEN
– voor 2 personen –
-
2 tenen knoflook
-
1 ui
-
120 gram tapenade zongedroogde tomaat, De Molkerei
-
200 gram spaghetti
-
250 gram rundergehakt, gekruid
-
1 courgette
-
50 gram Parmezaanse kaas
-
15 gram Basilicum
-
200 ml tomatenblokjes

Pasta tapenade zongedroogde tomaat
Speciaal voor De Molkerei geschreven door Coriens Iten
Wist je dat je een heerlijke pasta kunt maken met als smaakmaker tapenade? Het geeft een fijne smaak en is in een mum van tijd klaar. Ideaal toch?
BEREIDING
1. Snipper de ui en knoflook fijn en de snijd de courgette in kleine blokjes.
2. Zet een liter gezouten water op het vuur en breng aan de kook. Kook hierin de spaghetti volgens de verpakking beetgaar. Giet dan af.
3. Ondertussen fruit je in een koekenpan de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg dan ook het gehakt toe en bak gaar.
4. Voeg in de pan ook de courgetteblokjes toe en bak in 5 tot 10 minuten net gaar.
5. Voeg de tomatenblokjes en tapenade toe en schep om.
6. Doe de pasta met wat kookvocht bij de saus en meng met elkaar. Serveer de pasta met Parmezaanse kaas en basilicum. Eet smakelijk!
GEÏNSPIREERD?
Heb je ook een lekker recept die iedereen geproeft moet hebben?
Stuur hem in en wie weet staat hij binnenkort online!