ARCHIEF
Neem een kijkje terug in de tijd en lees de oude krantenknipsels met berichten over ontwikkelingen, gewonnen prijzen, interviews en meer.
Weibok
WEIBOKSamen met 3 Friese bierbrouwers heeft De Molkerei bier gemaakt van geitenwei en in de markt gezet. De Weibok werd onlangs tijdens het Lentebierfestival in Leeuwarden voor het eerst geschonken. Het was voor Hedy Hartog die samen met haar...
Geitenkaas maakt succes van tapas
GEITENKAAS MAAKT SUCCES VAN TAPAS - Wat zo'n twintig jaar geleden begon met een paar geiten, is uitgegroeid tot een professioneel bedrijf waar geitenkaas en tapas worden gemaakt: De Molkerei van Els Hartog-Brugman. Voor de paarden zochten ze ruimte...
Geitekaas van de Nieuwebildtdijk
GEITEKAAS VAN DE NIEUWEBILDTDIJK - Els Brugman en Jaap Hartog hebben de Randstad vaarwel gezegd. Ze zijn in Oudebildtzijl neergestreken, waar ze wat geiten houden. Ze maken geitenkaas en doen hun best om de vooroordelen jegens armeluiskoe weg te...
Els en Jaap Hartog uit Nieuwebildtdijk winnen hoofdprijs op keuring geitenkaas
'MET BOKAAL WILLEN WE BANK OVERTUIGEN' - Nieuwebildtdijk - Voor Els en Jaap Hartog uit Nieuwebildtdijk komt het winnen van Henri Willig Bokaal als een geschenk uit de hemel. Met deze bokaal, afgelopen weekeinde in Utrecht op de Dag voor het Schaap...
De Molkerei groeit stevig door met geitenkaas
DE MOLKEREI GROEIT STEVIG DOOR MET GEITENKAAS - Scoren in een tijd van economische tegenwind is opvallend. De Molkerei in Sint Annaparochie is het gelukt. Het verhaal van De Molkerei begint zo langzamerhand mythische proporties aan te nemen....
De Molkerei behaalt BRC-certificaat
DE MOLKEREI BEHAALT BRC-CERTIFICAAT - De Molkerei uit St. Annaparochie, producent van tapasspecialiteiten met zelfgemaakte geitenkaas, heeft het BRC-certificaat met een score A behaald. Dit is de hoogste score die behaald kan worden bij het British...
Commissaris tussen de met geitenkaas gevulde dadels
COMMISSARIS TUSSEN DE MET GEITENKAAS GEVULDE DADELS - De Friese Commissaris van de Koning John Jorritsma brach donderdag 26 september een werkbezoek aan het Bildt. Het Bildtse college van burgemeester en wethouders nam Jorritsma mee naar...
College bezoekt geitenkaasmakerij De Molkerei
COLLEGE BEZOEKT GEITENKAASMAKERIJ DE MOLKEREI - Het Bildtse college van b. en w. heeft woensdagmiddag een bedrijfsbezoek gebracht aan De Molkerei. De geitenkaasmakerij begon in 2000 aan de Oudebidtdijk, maar groeide zo fors dat een ander onderkomen...
Bildtse tapas voor Albert Heijn
BILDTSE TAPAS VOOR ALBERT HEIJN - De Molkerei in Sint Annaparochie maakt sinds kort tapas voor Albert Heijn. Eigenaresse Els Hartog timmert al flink aan de weg. Het begon voor Els Hartog allemaal als een hobby. “Toen we in 1987 vanuit de Randstad...
Bildtse geitenkaas behaalt hoogste eer!
BILDTSE GEITENKAAS BEHAALT HOOGSTE EER! - Zaterdag j.l. werd in Utrecht de "Dag voor het Schaap en de Geit" gehouden. In de veemarkthallen is de Henri Willig bokaal uitgereikt aan Els-Hartog Brugman van de Molkerei uit Oude Bildtzijl. Hiermee is...
Beste geitenzuivel komt uit Friesland
BESTE GEITENZUIVEL KOMT UIT FRIESLAND - In Oldebildtzijl tegen het Friese wad, wordt de beste geitenkaas van ons land gemaakt. Dat gebeurt door Els en Jaap Hartog. Het bedrijf met 30 geiten heet 'de Molkerei'. Tijdens de Dag van het Schaap en de...
Als de melkmachine stuk was, moest ik dat zelf oplossen
ALS DE MELKMACHINE STUK WAS, MOEST IK DAT ZELF OPLOSSEN - Elke carrière kent wel een leermeester. Voor Hedy Hartog (31) van geitenzuivelbedrijf De Molkerei is dat haar vader, Jaap Hartog. "Ik ben opgegroeid op een kleine boerderij in Friesland. Van...
Tassen vol kaas, van de Bildtse geitenmelkerij
AGRARISCHE DAG TREKT HONDERDEN BEZOEKERS: TASSEN VOL KAAS, VAN DE BILDTSE GEITENMELKERIJ - Honderden mensen bezochten zaterdag de Bildtse Agrarische Dag. Dertien bedrijven uit de agrarische-. tuin- en fruitsector openden hun deuren voor het...
Productinformatie Molkerei Geitenkaas uit Oud Bildtzijl
BARON JANSMA: PRODUCTINFORMATIE MOLKEREI GEITENKAAS UIT OUD BILDTZIJL - In Oude Bildtzijl, een slaperig plaatsje in het noorden van Friesland waait het altijd hard. De zilte zeewind doordringt er alles, en heeft de bomen schuin geschoren. Men...
Probeer eens een glaasje van de geit
ALLERGISCH VOOR KOEMELK? PROBEER EENS EEN GLAASJE VAN DE GEIT - Geitemelk wordt populair in Nederland. In Amerika, Australië en Engeland is dit produkt al zeer geliefd. In ziekenhuizen wordt daar vaak geitemelk voorgeschreven, vanwege de medicinale...
Mooie prijs voor mevr. Hartog
MOOIE PRIJS VOOR MEVR. HARTOG - Mevr. Els Hartog-Brugman van de Nije-Dyk 60 onder Oudebildtzijl heeft zaterdag 3 juli een uitstekend resultaat bereikt, tijdens de dag van het Schaap en de Geit, die elk jaar in de veemarkthallen te Utrecht wordt...
Graauwe Paard, Plaveka en Molkerei genomineerd voor Bildtse Ondernemersprijs
GRAAUWE PAARD, PLAVEKA EN MOLKEREI GENOMINEERD VOOR BILDTSE ONDERNEMERSPRIJS - Café Het Graauwe Paard van Ouwe-Syl, Plaveka Interieurs uit St.-Anna en De Molkerei van Nije-Dyk/St.-Anna zijn genomineerd voor de eerste Bildtse Ondernemersprijs...Lees...
Geitenkaaskroketten, donkere eidooiers en perenwijn
GEITENKAASKROKETTEN, DONKERE EIDOOIERS EN PERENWIJN - Een kroket of bitterbal met een hartige geitenkaasvulling. Het was gisteren een nieuwtje op de proeverij van Friese streekproducten in Sloten. De makers van streekeigen hapjes ontmoetten hier...
Friese geitenkaas van topkwaliteit
FRIESLAND POST: FRIESE GEITENKAAS VAN TOPKWALITEIT - Nieuwebildtdijk - Geitenmelk en geitenkaas is 'in'. De consument vraagt er steeds vaker naar. Het aantal geiten dat in ons land wordt gehouden stijgt jaarlijks. in Fryslân betreft het ongeveer...
De Molkerei voorziet Ouwe Syl 3 van warming-up shirts
DE MOLKEREI VOORZIET OUWE SYL 3 VAN WARMING-UP SHIRTS -De Molkerei heeft het derde van Voetbalvereniging Ouwe Syl voorzien van warming-up shirts. "Graag willen we u kennis laten maken met het geheel gerestylde 3e team!!...Lees verder in de...
De Molkerei wint eerst Bildtse Ondernemersprijs
DE MOLKEREI WINT EERSTE BILDTSE ONDERNEMERSPRIJS - Bildtse Post 2 januari 2013: De Bildtse Ondernemersprijs 2012 is toegekend aan de Molkerei. De producent van hoogwaardige geitenkaasproducten is volgens de jury zeer innovatief en is een grote,...
Molkerei krijgt Fairtrade-predikaat
NIEUWSBLAD BILDTSE POST: MOLKEREI KRIJGT FAIRTRADE-PREDIKAAT- Tijdens de jaarlijkse 'Speciale Koopavond' was het weer reuzegezellig in de Wereldwinkel. Het werd helemaal een groot feest toen in de loop van de avond de complete Putkapel uit Sneek de...
Molkerei niet in finale ‘Smaakvol 2010’
MOLKEREI NIET IN FINALE 'SMAAKVOL 2010' - Geitenkaasmaakster Els Hartog-Brugman van 'De Molkerei' uit Oudebildtzijl slaagde er vorige tijdens de regionale voorronde voor Noord- en Oost-Nederland niet in om door te stoten naar de landelijke finale...
De Molkerei wint goud
DE MOLKEREI WINT GOUD - Geitenhouderij: Uit het niets opbloeien tot een internationaal bekende kaasmakerij is niet niks. Jaap en Els Hartog wisten twintig jaar geleden nog niets van geitenkaas en nu is kaas van De Molkerei wijd en zijd bekend...
Een Spaans hapje uit Sint Anne
EEN SPAANS HAPJE UIT SINT ANNE - Tapas maken van geitenkaas, Els en Jaap Hartog van De Molkerei begonnen er zeven jaar geleden mee met twee man en een geit. Nu zitten ze in een gloednieuw pand, en hebben ze in drukke tijden zeventig uitzendkrachten...
En toen werd het zo leuk
EN TOEN WERD HET ZO LEUK - Geitenkaas? Ach over geitenkaas valt zoveel te vertellen. Els Hartog-Brugman en haar man Jaap uit Oudebildtzijl leven in een roes. "Alsof alles op zijn plaats valt."Lees verder in de krantenknipsels.<< Terug naar...
De Molkerei: ‘We willen ambachtelijk blijven’
DE MOLKEREI: 'WE WILLEN AMBACHTELIJK BLIJVEN' - Jaap en Els Hartog uit Oude Bidtzijl begonnen jaren geleden met de productie van geitenkaas, als hobby. Sindsdien is de vraag naar kaas van 'De Molkerei' drastisch gestegen. Een hobby is veranderd in...
Geitetsiis & Skippetsiies in delikatesse
NATOER: GEITETSIIS & SKIEPETSIIS IN DELIKATESSE - It meitsjen fan geite- en skieppetsiis is in âlde suveltradysje dy't noch altyd yn stân holden wurdt; de measten dogge it as hobby, in lyts paren beropsmjittich. Dorothea Deelstra út Baard moat in...
…Ach, ik klooi maar wat an…
FRYSLÂN CULINAIR: ...ACH, IK KLOOI MAAR WAT AN... - Stel je voor: Marco Poldervaart overziet de keuken van zijn eigen gastronoom. En hij dat dat het goed is: het gerei in het gelid, de apparatuur brandschoon, de vloer kraakhelder, de brigade op...
Goede zaken op Natuurmarkt in Buitenpost
GOEDE ZAKEN OP NATUURMARKT IN BUITENPOST - Fries boerderij-ijs, lamsvachten, Friese geitenkaas, aardbeien, boeren Keko-kaas, sappen, wijnen, jams en compotes van diverse soorten fruit. Met onder meer deze ambachtelijke producten presenteerde een...
“Onze liefde voor de geit, passie voor smaak en streek zijn iedere dag de drijfveer om de beste, ambachtelijke Friese geitenkaas te maken en steeds meer mensen te interesseren voor specialiteiten gemaakt van geitenmelk.”